HavenFysio - Over Ons

Havenfysio @ Al 40 jaar bekend op Scheveningen

De fysiotherapiepraktijk bestaat al sinds 1979, opgericht door Hans Vennik. In 2009 heeft Niels Vennik de praktijk overgenomen. De naam van de praktijk is veranderd naar Havenfysio, een knipoog naar de oude oprichter en een verwijzing naar de toenmalige locatie aan de haven van Scheveningen.

Sinds 2015 is Havenfysio gevestigd op de Hoge Prins Willemstraat. De locatie beschikt over een ruime fitnesszaal, waar we u op een verantwoorde manier en onder begeleiding kunnen helpen met uw revalidatie. Op onze fitnessapparatuur van Ergofit kun u met uw persoonlijke kaart uw eigen fitnessprogramma volgen. We beschikken over meerdere behandelkamers waar we u in alle rust en persoonlijk kunnen behandelen.

Het team bestaat uit Niels, Erik, Bas en Marijke: ervaren en bevlogen fysiotherapeuten met elk een eigen specialisatie. We zijn BIG geregistreerd en aangesloten bij de verschillende kwaliteitsregisters van het KNGF.Wat is fysiotherapie ?
Niels Vennik, Havenfysio

Fysiotherapie heeft als doel klachten van houdings- en bewegingsapparaat te verhelpen of te verminderen. U kunt hierbij denken aan klachten die ontstaan tijdens het werk, door een ongeluk of ziekte , met het sporten of door veroudering. Met behulp van fysiotherapie kunt u de functies van het bewegingsapparaat weer herstellen. Als er geen geheel herstel meer mogelijk is kan de fysiotherapeut u helpen om op de juiste manier met de klachten om te gaan. Dit kan door middel van begeleiding en advisering. Maar ook door het trainen van de algehele conditie. Hij zal een persoonlijk behandelplan opstellen aan de hand van de bevindingen zodat u optimaal geholpen kunt worden.

Wat doet een fysiotherapeut ?
Niels Vennik, Havenfysio

Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een particuliere praktijk zoals de onze of naar een fysiotherapeut in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleeghuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten per keer. Bij de eerste afspraak zal er een inventarisatie van de klachten plaats vinden. Dit gebeurt aan de hand van een vragengesprek. Naar aanleiding van het vragengesprek zal er een lichamelijk onderzoek uitgevoerd worden. Zo krijgt de fysiotherapeut een duidelijk beeld van uw klachten. Vervolgens zal er een persoonlijk behandelplan opgesteld worden aan de hand van de bevindingen zodat u optimaal geholpen kunt worden. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. De meest voor de hand liggende manier voor de fysiotherapeut om u te behandelen zijn oefeningen geven en massage. Vaak worden ze gecombineerd. Daarnaast zorgt de fysiotherapeut voor preventief advies, voorlichting en begeleiding om herhaling of verergering van klachten te voorkomen. Fysiotherapie helpt om uw lichaam zo goed mogelijk functionerend te houden.

Het team

Niels Vennik

Eigenaar, Fysiotherapeut, Manueel therapeut, Parkinson therapeut

Niels heeft in 2003 zijn fysiotherapie opleiding aan de Hogeschool Rotterdam afgerond en is sindsdien werkzaam in de praktijk. In 2009 is hij afgestudeerd als Master in manuele therapie aan de SOMT. Ook is hij aangesloten bij Parkinsonnet. Niels is fanatiek surfer, zowel golf-, wind- en kitesurfen. Ook heeft hij zijn golfvaardigheidsbewijs, twee duikbrevetten en vist hij graag. Sporten en bewegen is voor hem belangrijk en hij doet dit met veel plezier.

Erik van der Zijden

Fysiotherapeut, Dry Needling, COPD, sportmassage, triggerpoint massage

Erik is sinds 2010 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Utrecht en is direct bij Havenfysio in dienst getreden. Hij heeft de cursus beweeggroepen afgerond met als specialisatie Copd. Sinds kort is hij ook in het bezit van een Dryneedling certificaat. Erik houdt van fitness, wielrennen en heeft daarnaast jarenlang als masseur gewerkt.

Marijke Siegmund

Kinderfysiotherapeut

Kinderfysiotherapeut en ademtrainer voor kinderen en volwassenen. Marijke werkt sinds 1999 als kinderfysiotherapeut in Scheveningen. Kinderen van 0 tot 18 jaar kunnen bij haar terecht. Marijke tennist veel en heeft onlangs het strandfietsen ontdekt.

Lees meer over Marijke en haar kinderfysiopraktijk op haar website. Bel of app 06-10906076 voor een afspraak kinderfysio.


GEZOCHT: Fysiotherapeut!


JIJ
> 3 jaar ervaring • passie voor het vak • enthousiast • blij om mensen te helpen • ondernemend • flexibel •12 tot 20 uur per week beschikbaar • energiek • leergierig • teamspeler die ook prima zelfstandig kan werken • afgeronde HBO-opleiding fysiotherapie • geregistreerd in CKR en Big register • ervaring met Intramed (pre) • communicatief vaardig

WIJ
jong, gezellig en sportief team • verschillende specialisme • kwaliteit • persoonlijke behandeling • advies op maat • twee locaties • uitstekende (informele) werksfeer • aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Herken jij jezelf hierin? Neem dan direct contact met ons op en stuur een korte motivatie met je CV naar:


Ga voor meer informatie en de complete vacature tekst naar: Vacatures